Sommerfest med "småmat"
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Crostini med "smågodt"
Tapenadesnitter
150 g
sorteolivenuten steiner4 stk
ansjos, renset0.5 dl
kruspersille1 fedd
hvitløk1 dl
olivenoljeKyllingspidd med "fruktig" tomatsaus
1 dl
ananasjuice1 ss
soyasaus2 ts
sukker, brunt1 bokser
knusttomat1 ts
rød chili, finhakketVannmelon med spekeskinke
Små "landganger"
30 bl
basilikum3 fedd
hvitløk1.5 dl
olivenolje50 g
parmesanSlik gjør du det:
Crostini med "smågodt" Skjær baquette i skiver, pensle med litt olje og stek i stekeovn ved 225 C. Gni skivene med snittet på et fedd hvitløk. Avkjøl før pålegg legges på. Forslag til pålegg: - andeleverpaté, salt, grovmalt pepper, litt gressløk - tomat i skiver, sardiner, vårløk og noen dråper god olivenolje - smakfull ost og noen dråper god olivenolje, salt og pepper - tapenade Tapenadesnitter Tapenade: Legg alle ingrediensene f.o.m. sorte oliven t.o.m. oliveolje i en hurtigmikser og kjør til grov mos. Oppbevar på tett glass. Kan oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke. Tin og del butterdeigsplater i passe store firkanter. Legg på et bakepapirkledt stekebrett og pensle med vispet egg. Legg ca 1/2 ss tapenade på hver firkant. Stek på nederste rille ved 200 C i ca 10 min. Legg så 1/2 cherrytomat på hver og stek videre i 3-5 min. Pynt med frisk basilikum og noen dråper god olivenolje rett før servering. Kyllingspidd med "fruktig" tomatsaus Sausen: Kjør sammen alle ingredienser f.o.m. ananasjuice t.o.m. chili i en blender. Hell i en kasserolle, kok opp og jevn med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Avkjøl. Del kyllingfileter i 3-4 strimler og træ hver strimmel "siksak" på spidd/trepinner. Sett en bit ananas ytterst på hvert spidd. Pensle med olivenolje tilsatt finhakket hvitløk, salt og pepper. Grill eller stek i stekepanne eller stekeovn ved 225 C. Vannmelon med spekeskinke Del vannmelon i skiver og server med en tynn skive spekeskinke. Dryss over litt flaksalt, pepper og noen dråper god olivenolje. Små "landganger" Pesto: Rist pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Del baguetter i to på langs og skjær bort endene. Smør med pesto og legg på forskjellige typer pålegg. Dryss over ristede pinjekjerner.